Wednesday, September 14, 2011

Rapu, Snapsi ja vähän Vaahtokarkkeja

Lauantaina meillä vietettiin kaveriporukalla rapujuhlia. Alkuruuaksi oli kaupan tomaattikeittoa koskenlaskijalla tuunattuna. Tämä siksi että olin itse lauantaina töissä ja kaiken piti olla mahdollisimman helppoa. Pääruuaksi tietenkin ravut, leipää, voita ja tilliä. Ja jälkkäriksi tein lime-juustokakun Kinuskikissan ohjeella. Lisäksi lautasilla odotti rapuilijoita pussi vaahtokarkkeja. En ole koskaan ennen niitä itse tehnyt ja kun yksi päivä netissä eksyin tänne, niin pakkohan niitä oli kokeilla. Värinä käytin apteekin jauhemaista karamelliväriä, värinä punainen.


Ja koska vaahtokarkit olivat niin hyviä, päätin tänään tehdä töihin tuplasatsin. Värinä käytin violettia, harmittavasti vain taisin laittaa liian vähän väriä ja vaahtokarkit näyttää ehkäpä melkein harmailta. Punaisen vaahtokarkkisatsin tein levynä uunipellille ja violetit pursotin 3 litran pakastepussilla pötköiksi. Ohjeesta poiketen minulla ei ole sokerilämpömittaria, mutta annoin sokerin kiehua n. 10 minuuttia ja sillä tuli ihan hyvä tulos.

1 comment:

Tiina said...

Kiitos loistojuhlista! Karkeista en voi sanoa mitään, kun just vasta tajusin, että enhän mä oo koskenutkaan niihin vielä. Laitettiin ne silloin heti talteen niin hyvin, ettei oo vieläkään löytyneet :)