Sunday, June 16, 2013

Puutarharempan jälkimainingit

 Pihatalkoot, huh. Ei ehkä fiksuinta järjestää häämatkalta paluun jälkeisenä päivänä. Mutta toisaalta se on nyt tehty. Nurmikko tilattiin rullina Finnurmelta. Ensin tilattiin 15 neliöö. Ja häämatkalta tehtiin lisätilaus 10 neliölle :) Naapureita ja kavereita hommiin ja vanhaa nurmikkoa kuorimaan.
 Jä tässä siis kuvasatoa uudesta nurmesta. Lisäksi seuraavana päivänä istuteltiin ruukkuihin kukkia ja laitettiin siis viikonlopun aikana koko piha kuntoon. Ennen matkaa en viitsinyt mitään istutella niin ei tarvinnut kastelusta stressata.
 Tuossa missä seison kuvaa ottamassa on ränniputki. Sen vedet on joka vuosi ollut ongelma kun jäävät talon viereen seisomaan. Nurmikkorempan yhteydessä laitettiin putki menemään pihan takaosan kukkapenkkiin. Sinne kiviröykkiöön menevät vedet ja leviävät sieltä maahan.
 Olohuoneen ikkunan edusta. Vasemmalla sinilaakakataja ja oikealla parimetrinen tuija.
 Tomaattia tulee. Tämä puulaatikko on rakennettu 10 vuotta sitten kasvusäkille. Kyseinen koko poistui markkinoilta seuraavana vuonna. Nyt on taas oikean kokoista säkkiä kaupan. Pitäiskö ostaa pari varastoon?
 Paprikaa ja lobeliaa.
 Kukkatikkaat on rakentanut isäni.


 Pioniin tulee taas valtavasti kukkia. Nyt olis varmaan aika sitoa se kun ei nuo tuet riitä. Tuohon pionin juurelle tulee kukkapenkki. En vain halunnut siihen hätiköidysti ostaa kukkia vaan suunnittelen penkin ajan kanssa. Ideoita?

 Nämä kaksi ruukkua on etupihalla. Toista vartioi Koiramäen Pajutallilta ostettu pingviini.

 Tämä pajuruukku on etupihalla makkarin ikkunalla.
 Etupiha. Toivottavasti ruusuun tulee yhtä paljon kukkia kuin viime vuonna.

No comments: