Friday, January 4, 2013

Tarvikeshoppailua

Novitan Neulomossa joku kirjotteli langanohjaimesta. Ja koska UFOistani löytyy nuo kirjoneuleranteenlämmittimet, innostuin kyseisestä härpäkkeestä. Opin noin viikko sitten uuden tekniikan pitää lankoja käsissäni tehdessä kirjoneuletta. Tämä tekniikka löytyy hyvinä kuvina Outo lintu linnassa-blogista. Tällä tekniikalla sain jo huomattavasti parempaa jälkeä aikaiseksi. Mutta en malttanut sitä kauaa opetella kun ostin muutama päivä sitten tuon langanohjaimen. Tämä härpäke on kyllä kovin kätevä, ainakin minulle.Olen pitkään himoinnut KnitPron puikko+kaapelisettiä. Ja nyt sen vihdoin sain hankittua. Lähinnä meni hermot kun noita tavallisia kaapeleita on aika paljon enkä haluaisi niitä enää lisää ostaa (voi löytyä oikea koko mutta väärän mittanen kaapeli ja toisin päin). Ja sitä paitsi ne on aina hukassa. Nämä on myös siitä kätevät että työtä voi säilyttää kaapelilla ja käyttää puikkoja jossain toisessa työssä. Kuten kuvista huomaa niin yksi puikkopari on jo päässyt hommiin.Neuletta tehdessä tavallisilla pitkillä puikoilla tulee kädet jossain vaiheessa todella kipeiksi kun neule alkaa painamaan. Tässä tuli mukana säilytyspussukka kaikille kaapeleille ja puikoille.


 
 Ja tulihan sitä muutama lankakeräkin ostettua. Nämä mustat ja värikkäät päätyvät afrikkalaisiksi kukiksi toivottavasti ennen kesää, myöhemmin näette sitten mitä niistä tulee. Ja koska ostoksista tuli sievoinen summa niin sain 2 kaupanpäälliskerää (näistä en niin välitä kun en tiedä mitä tekis näillä). Jos jollain on hyviä ideoita mitä noista kaupanpäällisistä voisi väkertää niin kommenttia vain tulemaan.
4 comments:

Krisse said...

Täytyy tutustua tuohon langanohjaimeen! Vaikuttaa oivalta kapistukselta!

Sinisen sohvan Emäntä said...

Kauan kauan sitten Suuri Käsityökerho myi näitä langanohjaimia ja sisareni hankki minulle sellaisen. Se odotti monta vuotta, että kokeilin sitä, mutta hups sentään, sormeni olivat liian isot. No,annoin sen elämäni 1. SNY:tettävälle, hän ihastui sen ideaan. JA hänellekin se oli liian siro. Hänen miehensä teki hänelle sitten sopivan. Sen pituinen se. Todella nätisti toimii sormessasi, näppärä apuväline! Monet pienen apuvälineet helpottavat neulomista, kuten palmikkopuikot, jotka myös sisareni silloin kauan, kauan sitten hankki ja joita olen TODELLA paljon käyttänyt.
Tyylikäs KESÄLAUKKU noista puuvillakeristä? Toukokuussa alkanee taas vaihto asian tiimoilta...

Jenni said...

Oi, kesälaukku on aivan mahtava idea! Isona näistä kahdesta puuvillakerästä tulee siis kesälaukku. :) Kiitos Sinisen Sohvan Emäntä.

Anonymous said...

Minulla on tuo kanssa ja ilman en osaisi olla.
T.Neulomon Sipriina