Sunday, May 20, 2012

Puutarhailua

Reissun jälkeen olikin sitten aikaa kuopsutella puutarhassa. Ja mikä mahtava keli vielä. Aamupäivällä vähän vaelteli pilvet taivaalla, mutta sitten aurinko voitti. Eli huippufiilis. Kunnes Suomi sitten hävisi...

Tässäpä muutama kerä Islannista ostettua lankaa, 100% lammasta tietenkin. Ja muutama oranssi puinen nappi. Langoista meinaan tehdä islantilaiset lapaset joihin ohjeen löysin kavereiltani saamasta Islannista tuodusta neulekirjasta.
Talven ihmeselviytyjä! Tämä kärhö (Jackmanii) selvisi talvesta aivan kummasti. Syksyllä unohdin ruukun pajutukineen pihalle ja oli vielä kaatunut lumen alle. Ehkä se kaatuminen oli hyvä juttu, lumi suojasi pakkaselta. Keväällä nostin vain ruukun pystyyn ja ajattelin että tyhjennän ku istutan jotain tilalle. Eipä tarvi istuttaa.
Kasvimaata: kiva ötökkä, vahti, sipulia (ylimmän rivin joku on käynyt pöllimässä, ehkä se oli meidän krookukset syönyt rusakko), retiisi.
Pihakierros: Kerrottu narsissi, rikkaruoho (mutta nätti niin antaa kasvaa), maahumala, pikkuinen orvokki.
Plantagenista ostin näitä kivoja betoniruusuja ja ajattelin niitä johonkin päin pihaa piilottaa. Nämä löysivätkin tehtävän hesarin painona kun aamulla lukee terassilla lehteä kahvikuppi kädessä. Pitää myös biojätepussin pystyssä :)
Etupihan istutuksia: pallotuijaa, rönsyansikkaa, krookuksia ja tulppaaneja. Ruukkujen narsissit pitäis näköjään laittaa maahan.
Ja sitten jotain valmista. Meinaan hellehattu. Tää sopii oikein mainiosti suojaksi auringolta kun koko päivän tonkii pihaa. Malli on Dropsilta ja langat samat kuin ohjeessa. Taitaa olla inan liian iso mutta se ei haittaa.


1 comment:

Ruiskaunokki said...

Kiitos ihanasta Islannin lankapaketista! Kiitos koko SNY-kierroksesta, olet ilahduttanut jokaisella muistamisella niin kauniisti.