Thursday, August 28, 2014

Saunantuunaus

Haluttiin vähän tunnelmaa meijän niin kalpeaan saunaan.

 Ensin saunan kaikki pinnat pestiin saunapesulla. Sitten hiottiin hiomapaperilla (180). Maalia pintaan (Tikkurilan Supi saunavaha mustana).
 Sähkömies hoiti omat hommansa ja kyllä löylyjen laatu parani. Nyt on niin pehmeet löylyt verrattuna vanhaan kylläkin uskolliseen Heloon.


Sunday, August 3, 2014

Sohvatyyny

Ollaan aikoinaan ostettu sohva ajatuksena laittaa se niin että divaanosa on televisiota kohti. Vuoden verran sohva sai sillä paikalla ollakkin kunnes alko vanha järjestys ottamaan päähän. Nykyisellä paikallaan divaaniosa on seinän vieressä eikä siinä oikeen kukaan tykännyt istua. Isännältä jäi yli iso Familonin tyyny ja se pääsi nyt toimittamaan sohvan selkänojan paikkaa. Kangas on keittiön verhoista (muutin pitkän verhon kapaksi) ylijäänyttä Vallilan Mon Amour-kangasta. Toiseen sivuun ompelin piilovetoketjun pesua helpottamaan. Toisella puolella tyynyä on perus kukkakuviota ja toisella puolella perhonen. Kangasta jäi vielä pienen sohvatyynyn verran. Näillä keleillä tässäkin hommassa hiki virtasi joten pikkutyynyn ompelen vasta huomenna.

Wednesday, July 30, 2014

Huh hellettä

Tällä helteellä ei millään jaksa neuloa. Vaikea innostua uudesta Novitastakaan kun on edellisetkin työt kesken. Mutta syödä pitää aina :) Oman maan punajuuret ovat parhaimmillaan ja muuntuivat tänään sosekeitoksi kera fetan. Ohje on täältä.

Saturday, July 5, 2014

Mökkeilyä

Kohta on viikko täynnä Virtain mökillä. On käyty Ähtärissä, Tuurissa, perinnekylässä ja eilen pompittiin Jysärifestareilla Matti Airaksisen, E-typen, Movetronin, Pandoran ja Scooterin tahtiin. Vanha työkaveri kävi perheineen vierailulla ja ite kävin moikkaamassa toista vanhaa työkaveria. Tänään käytiin Karhumarkkinoilla ja vihdoin Helmien talossa. Sieltä ostetuilla helmillä syntyi tällainen kaulakoru. Mökkiaskartelua parhaimmillaa.

Friday, June 6, 2014

Edellisen postauksen pullojen sisältö

Tuli muutama kysely edellisen skumppapostauksen pullojen sisällöstä. Ohje on ruotsalaisesta puutarhalehdestä.

Rabarberchampagne
1 kg raparperia paloiteltuna
7 dl  sokeria
4 tl   vaniljasokeria
6 tl   siideriviinietikkaa (tai    valkoviinietikkaa)
4 litraa vettä
2 pestyä (luomu)sitruunaa

Sekoita kaikki aineet kattilassa. Anna seisoa 2 päivää välillä sekoitellen. Siivilöi juoma 3 kertaa ja pullota patenttikorkkipulloihin. Anna seisoa 2-3 viikkoa.

Ohjeessa puhutaan raparperilajikkeesta nimeltään 'Champagne'. Voin olla varma että omasta pihastani löytyvä puska ei ole kyseistä lajiketta. Samoin ohjeessa mainitaan että raparperin pitäisi olla punaista lajiketta, jolloin juomaan tulee hieno väri. Itselleni ei tuolla värillä ole niin merkitystä, vaan maulla.

Varoituksen sana: oma tekeleeni seisoi melkein kolme päivää koska patenttikorkkipullot on täällä pääkaupunkiseudulla kortilla. Ei löytynyt prismoista (Kannelmäki, Itis, Malmi, Jumbo), cittareista (Tammisto, Jumbo, Malmi), tarjoustalosta, Honkkarista, Sokokselta eikä Stokkalta (keskustan stokkalla olis ollu 0,5 litran taskumattimalli, mutta sellaisia en halunnut näin "hienostuneeseen" juomaan). Omat pullot löytyi viimein monen puhelin jälkeen keskustan Clas Ohlsonilta.

Loppuun vielä vapaapäivän fiilistelykuva.

Sunday, June 1, 2014

Raparperiskumppaa

Tänään meni pulloon 3,5 litraa raparperikuohuvaa. Tämän valmistus oli tosi helppoa - toisin kuin pullojen hankinta. Pullojen pitää paineen takia olla patenttikorkkisia. Helsingin seudun prismat, cittarit, honkkarit, tarjoustalot ja saiturinpörssi tuli soiteltua läpi. Keskustan sokoksella oli yksi. Stokkalta olis löytyny puolen litran taskumattiversio. Luulin jo että jää juomat pullottamatta, mutta sitte mies löysi netistä että clas ohlsonilta löytyis. Ja kivoja löytykin. Korkkikin on posliinia, jolloin kestää uunin.

Muutama viikko pitää odotella että pääsee maistamaan.

Saturday, May 24, 2014

Virtahepo nro 3

Taas vähän hippoilua. Tämä meni kummitytölle synttärilahjaksi. Ei varmaan tarvi mainita mikä on tytön lempiväri.

Lankoina Nalle ja Wool.
Koukkuna 3,5.

Thursday, May 1, 2014

Tekevälle sattuu

Kaislapaidan etuosaa tehdessä laitoin hakaneulan pääntien tasalle ku piti laittaa kädentien alkuun. Onneksi meni pitkäksi niin ei tarvinnu kun vähän purkaa.

Saturday, April 26, 2014

Testiviesti bloggersovelluksesta

Matildajärven ympäri patikointi.

Mathildedalin ruuki

Viikonlopun vietossa ruukin alueella. Täällä on ihan oma alpakkakehräämö. Eihän sitä raaskinu olla ostamatta muutamaa kerää silkkisen pehmeää alpakkaa.




Saturday, February 22, 2014

Pöllötumput

Ufoutuneet lapaset. Itse lapaset on ollu valmiina jo varmaan muutaman vuoden. On vaan odottaneet toisen pöllön valmistumista ja niiden kiinnittämistä. Blogi, josta olen ottanut pöllön ohjeen, on hävinnyt, joten piti tehdä pöllö vain toista vertaamalla. Niitä oli todella vaikea saada suoraan ja molemmat neuloin kahdesti kiinni, nyt saa luvan kelvata.

Malli: Novitan peruslapanen
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 5 sukkapuikot
Pöllöt samoin Isoveljeä vitosen puikoilla.

Thursday, February 20, 2014

Perus puuvillapaita

Tämä ei ole likellekään valmis, ihan alkutekijöissään. Mutta tämä lasipurkki-idea oli pakko jakaa teillekkin. Novitan keskusteluista bongasin idean laittaa lankakerä lasipurkkiin niin ei pyöri jaloissa. Itselläni on todella pitkät tummat hiukset ja usein joudun irtohiuksia neuleistani poistamaan. Tällä konstilla ei ole tullut vielä yhtäkään. Ja vaikka tämä ei vielä pitkällä olekkaan niin normaalisti olisin poistanut jo useamman :)

Lisäksi tätä Novitan uutta Kaisla-lankaa on kiva neuloa. Alkuun ajattelin että mitä tulee nauhan neulomisesta mutta ihan siistiä jälkeä tulee. Plussaa vielä eko-puuvillasta.

Tässä on siis tulossa Novitan Kevät 2014-lehdestä se eka malli (mallissa sinisenä).



Tämä kaveri on minulla myös apuna neulontaharrastuksessa. Kaurakissa. Kaveri pariksi minuutiksi mikroon ja neulonnan jälkeen hartioille. Ja taas pystyy seuraavana päivänä neulomaan, kun ei ole hartiat jumissa. Olen saanut tämän n. 12-vuotiaana kaverilta, jonka äiti on tenhyt tämän. Joten kissalla alkaa olla ikää 18 vuotta :)


Sunday, February 16, 2014

Villapaita





UFO...


Malli: Palmikkopaita Novita Talvi 2012-lehdestä
Lanka: 7-veljestä
Puikot: 4
Koko: M

Kauluksesta tein ihan pikkasen lyhemmän kun mallissa, koska meidän suvussa pää lähtee suoraan hartioiden välistä :)

Friday, January 24, 2014

Starshine 2 möököllä

Nyt oli kummipojan vuoro saada villapaita. Tarpeeseen se menikin kun muuttivat juuri pohjoiseen. Pelkkä vihreä paita tuntui jotenkin tylsältä, niin mikäs sen parempi koriste pikkumiehelle kuin möökö-tasku.


Malli: Starshine
Lanka: Drops Karisma
Puikot: 3 ja 3,5
Koko: 3/4-vuotiaalle