Thursday, June 27, 2013

Kalajoki-sukat


Ohje: Kalajoki
Lanka: Gjestalin Maija
Puikot: KnitPro 3mm

Nämä sukat ei paljon selittelyjä kaipaa. Mielestäni todella nätit ja helppo tehdä. Samalla opin uuden tavan tehdä kärkikavennukset. Systeri sai nämä postissa juuri sopivasti näille helteille :) Varmasti teen itsellenikin parin, kylläkin lähempänä syksyä.

Kaunista



Langatkin voi olla nätisti esillä, ainakin näin pionien aikaan :) Koittakaa kestää näitä helteitä. Limonadi auttaa!

Sunday, June 16, 2013

Puutarharempan jälkimainingit

 Pihatalkoot, huh. Ei ehkä fiksuinta järjestää häämatkalta paluun jälkeisenä päivänä. Mutta toisaalta se on nyt tehty. Nurmikko tilattiin rullina Finnurmelta. Ensin tilattiin 15 neliöö. Ja häämatkalta tehtiin lisätilaus 10 neliölle :) Naapureita ja kavereita hommiin ja vanhaa nurmikkoa kuorimaan.
 Jä tässä siis kuvasatoa uudesta nurmesta. Lisäksi seuraavana päivänä istuteltiin ruukkuihin kukkia ja laitettiin siis viikonlopun aikana koko piha kuntoon. Ennen matkaa en viitsinyt mitään istutella niin ei tarvinnut kastelusta stressata.
 Tuossa missä seison kuvaa ottamassa on ränniputki. Sen vedet on joka vuosi ollut ongelma kun jäävät talon viereen seisomaan. Nurmikkorempan yhteydessä laitettiin putki menemään pihan takaosan kukkapenkkiin. Sinne kiviröykkiöön menevät vedet ja leviävät sieltä maahan.
 Olohuoneen ikkunan edusta. Vasemmalla sinilaakakataja ja oikealla parimetrinen tuija.
 Tomaattia tulee. Tämä puulaatikko on rakennettu 10 vuotta sitten kasvusäkille. Kyseinen koko poistui markkinoilta seuraavana vuonna. Nyt on taas oikean kokoista säkkiä kaupan. Pitäiskö ostaa pari varastoon?
 Paprikaa ja lobeliaa.
 Kukkatikkaat on rakentanut isäni.


 Pioniin tulee taas valtavasti kukkia. Nyt olis varmaan aika sitoa se kun ei nuo tuet riitä. Tuohon pionin juurelle tulee kukkapenkki. En vain halunnut siihen hätiköidysti ostaa kukkia vaan suunnittelen penkin ajan kanssa. Ideoita?

 Nämä kaksi ruukkua on etupihalla. Toista vartioi Koiramäen Pajutallilta ostettu pingviini.

 Tämä pajuruukku on etupihalla makkarin ikkunalla.
 Etupiha. Toivottavasti ruusuun tulee yhtä paljon kukkia kuin viime vuonna.

Taste of Helsinki 2013

Taas piti sadetta uhmata :) Ja en sitten todellakaan ole mikään ruokakuvaaja, kuvat varmaan kertoo sen...

 Villisianniskaa, korvasienipiirasta ja vadelmanlehtikastiketta. Juuri. Mun ehdoton suosikki.
 Prässättyä villisikaa, naurista, porkkanaa ja kuusenkerkkää. Aito.
 Pork Belly Yakiniku. Gaijin.
 Haudutettua raparperia, paahdettua valkosuklaata ja rosmariinilla maustettua marenkia. Muru.
Suola-karamellikakkua, mäntykinuskia ja raparperia. Juuri.

Jos joku ei tiedä mikä on Taste of Helsinki...

Friday, June 14, 2013

Hääaskartelua osa 2

Kattauksessa meillä oli kaikenmoisia juttuja. Ruokapöydissä oli ruusuja, vaijeriin pujotettuja helmiä, vihreää kuitusilkkiä, ankkoja, karkkirasiat ja nimikyltteinä kivet.

 Nuo kivet tulee nyt meidän uudistuneen pihan käyttöö. Jokane häävieras on siis meidän takapihalla :)

 Pullot on apteekin ruskeita lasipulloja. Mies kikkaili tekstin tarraarkilleja sitten vain leikkaaliimaa. Täytteenä Draculoita ja M&M´s pahkinällisiä.
Näitä pieniä matkalaukkuja oli myös joka puolella "sisustusta". Yhteen tuli kirjekuoret, toiseen tervehdykset hääparille ja loput oli täynnä pikkupulloja.







Hääaskartelua osa 1

Meidän häissä oli baari koko illan auki. Ja baaritiskihän kaipas listaa. Löysin valokuvausliikkeen alelaarista juuri sopivat kehykse. Alkujaan ne oli ihan semmoset puun väriset.

 Kehykset maalattiin mustalla spraymaalilla. Näissä maalaushommissa on kunnostautunut mun toinen kaaso, jonka käsialaa on myös kottikärry edellisestä postauksesta.
 Kulmiin virkkasin muutaman kukan, Dropsin ohjeella.
 Ja tässä valmiina. Meillä oli häissä kertakäyttökameroita ja näitä minun keräilemiä kylpyankkojakin vilahtelee milloin missäkin.
Baaritiskin yläpuolelle ripustettiin pompomeita. Todella hyvän ohjeen löysin Esmeralda´s blogista.

Monday, June 10, 2013

Kottikärryn tuunaus

Meillä oli viikonloppuna pihatalkoot jossa laitettiin meijän nurmikko vaihtoon. Siinä töitä tehdessä pamahti taloyhtiön kottikärryn rengas puhki ja alkoi kärry muutenkin olemaan aika heikossa hapessa. Oltiin ostettu uudet kottikärryt talkoita varten ja lahjotettiin ne taloyhtiölle. Vanhat kärryt tuunattiin uuteen tehtävään.

 Kottikärryt pestiin ja malattiin valkoisella spraymaalille. Pohjaan tehtiin kymmenisen reikää porakoneella. Helppoa ku mikä! Kärryssä kasvaa daalia ja lobeliaa.