Tuesday, February 21, 2012

Täällä taas

Nyt taas netti toimii ja voi blogia päivitellä. Lunta on tullut ihan mahdottomasti! Meidän taloyhtiössä on kiertävä talonmiesvuoro ja osuihan se viime viikon maantaista eteenpäin meille. 2 viikkoa kyseinen vuoro kestää eli just sen aikaa ku tulee nää pahimmat lumisateet. Viime viikon tiistaina tuli niin hirrrveen paljon lunta, sen kolaamiseen meni keskiviikosta lauantaihin tunti päiväs. Sitten sato vähän sunnuntaina lisää ja osa niistä on edelleen kolaamatta. Hidasta hommaa. Nyt sitten nää plussakelit. No nyt kun on 5 päivää treenannu ni eiköhän ookin jo aika lisätä painoja :)

Jotakin valmista myös käsityörintamalla. Kävin taas pari viikkoa sitten Figuluksessa hakemassa helmiä. Tässä ylemmässä on ihan perus puuhelmiä ja nuo isommat on Kukui-pähkinöitä. Eli tämä kuva korun alaosasta ja yläosa on pelkkiä puuhelmiä. Alempi koru on Tagua-palmun siemeniä.

Ja vähän huovuttelin jämähuopasia pois varastosta. Näihin turkooseihin palloihin meni koko kerän loppu, mut viel olis semmonen 8 eri väriä vielä jäljellä. Eli ensin pyörittelin telkkaria katsellessa palloja. Tökin niitä vähän huovutusneulalla et pysyis paremmin kasassa kun laittaa koneeseen. Pallot ja helmet on pujotettu Kotiväkeen.

Ja sitten tommonen yhden illan projekti. Eli miehelle pipo. Lankana Isoveli ja malli on sama kuin oranssissa Kelosta tehdyssä pipossa. Silmukoita tein 84 ja kavennukset on omasta päästä.

Friday, February 17, 2012

Netti poikki!

Maanantaista asti on ollut. Eli hengissä ollaan mutta kuvapäivityksiä en rupee töissä tekeen. SNYlle kiitos ystävänpäivämuistamisesta. Autot meni parempiin suihin niin nopeasti että kuvaa en saanut :). Tunti telkkaria päivässä jatkuu. Nyt siinä on tämä ei nettiä ollenkaan-aspekti. Mutta olen löytänyt vanhan rakkaan harrastuksen uudelleen. Lukemisen. Aloitin kevyellä kirjalla: Narnian tarinat :D Ehkä ens viikolla saan jo kuvia tänne.

Sunday, February 12, 2012

Ristiäislahja ja kummituslahja

Nyt kun nämä on lähtenyt matkaan voin laittaa kuvat tänne. Eli serkusta tuli pienen tytön isä. Tein vanhempieni kanssa samaan pakettiin kortin ja pienen nallepehmolelun. Ohje nalleen on dropsin sivuilta.

Kortissa on teemana tietenkin vaaleanpunainen.

Kummituseläimen ohje on Weapon of Choice-blogista. Saa nähdä mitä tuhmaa tämä kummituseläin keksii kummiplikan huoneessa tehdä :) Onpahan Fannyllä joku jota syyttä kolttosistaan.

Friday, February 10, 2012

Voi niin ihana SNY!


Kyllä oli kohdallaan. Langan väri aivan ihana, juuri se violetti mistä pidän ja olen ihastellut sukkalankakampanjan innoittamana Garnstudion sivuilla juuri kyseistä lankaa. Tämä berry dreamin kanssa ja avot. Lämmin juoma meni heti käyttöön kun oli kylmä. Ennenkin olen näitä kokeillut ja ovat oikein sopivia kun ei jaksa kahvia keittää. Meilläkin kun mä oon ainoo joka kahvia juo niin ei sitä aina jaksa, silloin nämä pussiversiot on oikein mainioita, tämä oli suklaakahvia. Näitä bambupuikkoja mulla ei vielä olekaan kuin muutamat ja mikään työ ei ole niihin vielä sopinut, joten en ole vielä puisia puikkoja kokeillut. Mutta tämä violetti Fabel pääsee ehdottomasti juurikin näille bambuisille puikoille viikonlopun aikana. Ajattelin tehdä niistä samanlaiset sukat kuin nuo viime viikolla valmistuneet (ellei jollain ole muita ideoita). Muita en ole sen jälkeen pitänytkään. Joten todennäköisesti näistä tulee uudet lempparini :) Niin ja vieraita tulee sunnuntaina joten servetit pääsee kans testiin. Läkerolit sujahti takin taskuun :) Namsk! Kiitos SNY!

Wednesday, February 8, 2012

Sähkönsäästöviikko ja muuta tekelettä

Maanantaina meillä alkoi kokeellinen sähkönsäästöviikko. Meillä 2 henkeä 70 neliön rivarikämpässä käyttää saman verran sähköä kuin 5 henkinen perhe 100 neliön kämpässä. Että huhhuh. Miehellä kone on päällä monta kuukautta putkeen ja mä laitan telkkarin aina päälle ku herään tai tuun töistä kotiin, katon sitä tai en. Sauna on oma lukunsa ja sen käyttöön ei tällä viikolla kajota. Eli tällä viikolla mies sulkee koneen öiksi ja minä voin kattoa tunnin päivässä telkkaa. Näin keskiviikkona voin sanoa että tuntihan riittää! Kepeesti. On niin paljon kaikkea askarreltavaa ja neulottavaa. Tässä siis muutamia juttuja mitä olen muutaman päivän aikana saanut tehtyä. Siivous odottaa vielä inspiraatiota :)

Kävin aivan ihanassa helmikaupassa Hakaniemen hallissa, Figuluksessa. Sinne on pakko päästä käymään uudestaan tässä jokunen päivä. Sieltä löytyi aivan ihania siemeniä. Nämä keltaiset on nimeltään Pambil. Väkersin niistä korvikset ja ihan kivat tuli.
Tämä rannerengas on tehty Tagua-palmun siemenistä.

Ja näistä Tagua-palmuin siemenistä en vielä tiedä mitä saan aikaan mutta ovat niin kauniita että oli pakko ostaa. Nämä ovat aivan sileitä ja kädessä tuntuvat ihanan lämpimiltä.
Sitten mulla oli tämmönen kokkikoulu tossa eilen aamulla. Kananmunankennoja olen säästelly ja nyt oli aika tehdä niistä sytykeruusujen koe-erä. Töistä lainasin mun alumiiniselle steariinikattilalle vähintäänkin yhtä vanhan keittolevyn. Ensimmäisessä kuvassa kennot on revitty ja sisukset rullailtu. Toisessa kuvassa olen niitä parhaimmilla grillipihdeillä dippaamassa steariiniin ja viimeisessä kuvassa on kennokukkasissa neljä kerrosta steariinia. Kynttilämassana käytin sinellin valmista kynttilämassaa. Ensi kerralla täytyy laittaa väriä mukaan. Jossain blogissa näin keltaisia ja ne näyttivät oikein näteiltä. Velä olisi 11 kennopakkausta repimättä...




Katsotaan mitä saan loppuviikosta aikaan kun sitä töllönkatsomisaikaa ei montaa tuntia ole. Neulomuksia ja etenkin UWAa pitäisi saada eteenpäin.

Sunday, February 5, 2012

Äänestin

Tänään oon kyllä saanu ihan kivasti aikaan. Pölypunkit sai kyytiä ulkona ja nyt petivaatteet on vähän kosteina kuivumassa kylppärissä kun en huomannu et oli alkanu sataan lunta. No jos ne yöks kuivuis. Pakastin on sulatettu. Oli jo aikakin. Ei ollu edellinen asukas paljon sulatellu ja me ollaan asuttu tässä kämpässä jo puoltoista vuotta. Ja nyt tietää että mitä siellä on niin tietää mitä ruokaa laittaa. Niin ja tosiaan toppauduttiin kunnolla ja käytiin äänestämässä. Loppupäivä on mennyt Agricolaa pelatessa ja käsitöitä tehdessä. Jotain valmistakin tuli. Niin ja uusimmasta Novitasta täytyy sanoa että ei kiva. Ei ulkonäkö (josta marisin jo viimeksi), eikä sisällössäkään kehumista ollut. No jos jostain nyt innostuis myöhemmin. Ja ens kuun lopussahan tulee jo uusi. Koiran pipon ohjeen otin tästä uusimmasta lehdestä.

Tämä siis taas Oskulle, kun korvia palelee. Tuopsua en laittanut, nelijalkaset syövät sen kuitenkin.
Ja tässä UWA #8. Sukat on tehty eri erästä, koska näin ne Tapiolta tulivat. En siis edes yrittänyt saada raitoja natsaamaan. Nämä on kyllä yhdet suosikkini.

Wednesday, February 1, 2012

Kummipojalle nuttu ja tossut

Kummipojan äidiltä tiedustelin jo ennen joulua mitä voisi tehdä kummipojalle. Ainoastaa väritoivomus tuli: ei mitään normaalia pojan väriä, mielellään vaikka oranssia. Tähän tarkoitukseen oikein mainio oli Dropsin Fabel print. Ohjeet on dropsin sivuilta: nuttu ja tossut. Harmittavasti nämä on jo hetken olleet valmiit, mutta olen odottanut että nähtäisiin näitä kavereita. Jos olisin tiennyt että menee näin pitkälle, olisin nämä lähettänyt. Toivottavasti ei ole poitsu kasvanut ulos näistä. Ja toisaalta, jos on, niin ainahan teen mielelläni lisää vaatetta :)