Sunday, April 29, 2012

Loma, Tiimari, Kevät ja Parsaa

Meikäläisellä alkoi loma! Perjantaina. Ja siksi piti kaverit pyytää meille saunomaan. Tämmöstä tuli sitten tehtyä tarjottavaksi. Kinkkupiirakka on normi suolasella piirakkapohjalla, välipaisto uunissa ja täyte päälle ja 30 min uunissa. Täytteeseen tulee kinkkusuikalepussi, paprika, puntti persiljaa, soijakerma, 3 munaa ja juustoraastetta. Kaikkea silmämääräinen määrä. Puolukkamuffinssit ovat samoja ku aikasemminki.




Naapurilta kuulin että Vantaan Tammiston Tiimarissa on jonkin sortin Outlet/loppuunmyynti(?). Oli kerännyt ison kassin täyteen tavaraa ja oli maksanut 10€! No sinnehän me kaverin kanssa suunnattiin ja tässä tulos. Näissä kuvissa on siis vain mun tavarat, kaverilla on toinen puolikas. Mainittakoon tässä että naapurin kassi oli isompi (pakollinen naapurikateus :D ). Ensimmäisessä kuvassa on kynttilähiekkaa, korttipohjia monen laisia, kortteja, lahjapusseja, lyhtykynttilöitä, lahjapaketin rusetteja ja puuvärit. Alemmissa kuvissa on korttiaskartelusälää. Nämä siis kaikki 5€.



Nautin myös lomasta pihalla touhuten ja istuskellen. Välillä pitää vain olla ja tätä metodia toteuttaa aikas tehokkaasti tämä kaveri.
Ja elämäni ensimmäisen kerran tein kaverin kanssa parsaa hollandaise-kastikkeella ja ilmakuivatulla kinkulla. Oli aika herkkua.
Näiden lisäksi tänään tuli käytyä Outlet-expossa ja Kädentaidot-messuilla. Voisi vaikka sanoa näin, että onneksi pääsi ilmaseks. Aika mitäänsanomatonta. Jotain meikkejä tuli ostettua Lumenelta, siinä kaikki.
Ja olenhan mä jotain neulonutkin, siitä myöhemmin ku on edes jotain näytettävää.

Wednesday, April 25, 2012

Puutarhapäiväkirja

Apua! Viime postauksesta on sitten tämä bloggeri muuttunut. Katotaan mitä tästä touhusta tulee :)

Eli pyydettiin että esittelisin lisää puutarhapäiväkirjaani. Ostin sen tosiaan postista. Hintaa oli 24€. Ehkä vähän tyyris mutta en voinut vastustaa. Kuvitus on tuttu Beatrix Potterin lastenkirjoista. Ovat olleet lemppareitani aina. Voiko näitä suloisuuksia vastustaa? Tässä kirjan sisällöstä muutama kuva.




 Hieman täyttelin jo eilen ja kirjoittelin selostuksen vuonna 2011 tehdyistä isommista muutoksista pihassa. Se oli ensimmäinen kesä tässä pihassa joten nyt kirja alkaa ensimmäisestä vuodesta ensimmäisessä omassa pihassa.

Tuesday, April 24, 2012

Mahtava ylläri!

Uimaan, töihin, kauppaan. Siinä päivä pääpiirteittäin. Miehen kanssa tultiin kaupasta ja mikä minua odottikaan olohuoneen rahilla! Ja siitä alkoi metsästys. Juoksin ympäri 70 neliön kämppää ku päätön kana. Palkinto oli aivan mahtava. Tässä siis muutama kuva...
Tv:n takana oli lappu jossa kehotettiin katsomaan pyyhekaappiin....

Meikäläinen täällä on naantalin aurinkona, vaikka ulkona sataa vettä. :D

Tällainen tarttui vielä mukaan töihin palloillessa:

Sunday, April 22, 2012

Keväinen tutkimusretki

Tein tutkimusretken niinkin kauas kun meidän takapihalle. Pihahommien jälkeen oli kiva kuvata kaikkea mitä touhutessa löytyi.

Mansikat on selvinny talvesta. Näiden piti olla kuukausimansikkaa joka ei tee rönsyjä, voin kertoo ettei ollu...
Skillaa?
Särkynyt sydän. Näitä on kaksi mutta toinen ei oikeen pärjää joten sen on aika lähteä.
Valkoisena ostettua vaaleanpunaista liljaa. Oli siellä yksi valkonenkin joukossa.Pioni. Tää on varmaan ollu kauan tässä pihassa kun on niin iso ja kaunis.Raparperiä! Tästä tulee hilloa, mehua, kuoharia...Tämä kaveri puskee keskeltä viime keväänä perustettua kasvimaata :)Ja sitten tälläinen vihuliainen, mikä lie. Kasvimaan perkaaminen tästä viime keväänä oli iso homma. Ja nyt kun on laajennusta tiedossa niin taas saa tätä perata. Juuret kilometrin pituset.

Katsotaan myöhemmin mitä näistä kehkeytyy.

Thursday, April 19, 2012

Synttärisankareita

Tässä muutama kortti synttärisankareille. Meillähän nyt on niin sattunut että siskolla ja veljenplikalla on samana päivänä synttärit. Siskoni on vielä tämän veljentytön kummi :) Molemmillehan piti tehdä kortit joten tällaiset tuli. Ylempi on kummitytön kortti.

Alemmassa kortissa oleva pöllömajavaetana-paperi on siskoni lempparia, ja hänelle tiedoksi että se loppu ny!

Viime viikonloppuna kävin myöskin Tampereella Puutarhamessuilla. Olivat ehkä hieman pettymys viimevuotisten Helsingin messujen jälkeen. En saanut oikein mitään ideoita pihaa varten. Äitini kylläkin osti mulle vuoden Modat joten ei sieltä ihan tyhjin käsin kotiin tultu :)

Uwasta vielä: ei onnistu, ei sitten niin millään. Talvilomakin on liian myöhään. Nyt vaan tarvis jaksaa joka tapauksessa tehdä noi työt loppuun etteivät ufoudu. Viimestään talveksi pitää olla valmista kun siellä on jonkin verran listassa talviasusteita. Muutenkin liikaa otin talvineulottavia. Nyt varsinkin kun himottaisi tehdä jotain kesäksi.

Sunday, April 8, 2012

SNY ja muutama suunnitelma

Kiitos kovasti Snyni paketista. Oli oikein mieluinen. Kaikista Polkan väreistä tämä on juurikin se väri jota olen monesti hipelöinyt kaupassa, oletko ollut minua vakoilemassa :) Tälle siis löytyy jo käyttöä. Novitan Kevät2012 lehdestä haluan tehdä polvisukat ja tähän sopiva vaalea seiskaveikkakin löytyy jo. Karisman kaveriksi mulla on ruskeaa Limaa (kuulostipa hyvälle...) ja näistä taitaa tulla korvien suojaksi panta. Kun tuo tuuli niin ilkeästi vielä puhaltelee. On kiva myös käyttää kun tulee uimasta ettei korvatulehdusta pukkaa. Mukana paketissa oli myös 101 ideaa-lehti. Oikein antoisaa luettavaa. Olen sen nyt 3 kertaa selannut ja joka kerta löytyy jotain uutta.

Ja kiitos kuoressa olleesta kirjeestä. Edelleen kovasti odottelen että lumet sulaa ja pääsee kasvimaata laajentamaan. Siihen taitaa vielä muutama viikko vierähtää. Mutta ettei ihan menisi hermo niin onhan niitä siemeniä nyt sitten istutettu. Ja jotain itääkin jo!

Vasemmassa reunassa on Sinitähtösen alkuja ja nuo pitkät tuossa oikealla on Keisarinelämänlankaa. Keskeltä on ehkä odotettavissa chiliä, saa nähdä onko sen kasvatus nyt vähän myöhäistä. Nämä siis vie tilaa keittiön pöydällä koska ostamani kasvilamppu oli isolla kannalla ja se sopii vain keittiön kattolamppuun. Kattolamppu on sellaista ylös-alas-vedettävää mallia. Naapurit vielä luulevat että mulla on joku hamppuviljelmä kun keittiön ikkunasta näkyy sinertävä valo :)

Sitten olen kunnostautunut synttärikorttiaskartelussa. Tein kaksi saman tapaista mutta kuva on vain toisesta.

Ja ihan vain miehen hermoja kiristääkseni ostin lisää lankaa. Koska näin pääsiäisloman aikaan on hyvä neuloa niin pitäähän kulutettujen lankojen tilalle ostaa uusia. Hankoa ostin kietaisutoppia varten (Novita Kesä2012 malli 55). Ja Miamia myöskin toppiin (Novita Kesä2012 malli 42).

Seuraavalla kerralla mulla on toivottavasti jo jotain valmista näytettävää. Tai olishan mulla, virkattu päärynän mallinen raidallinen pääsiäismuna ja toinen "normaali" virkattu pääsiäismuna, josta puuttu koristeet kun meni hermo tohon päärynänmalliseen munaan :D Eli siis aurinkoista pääsiäistä kaikille!