Friday, November 25, 2011

Lumiukkoarmeija

Innostuin viikonlopun messuilla fimoilusta ja ajattelin tehdä koristeita joululahjapaketteihin. Mulla sattu just oleen valkosta, mustaa ja oranssia fimoa pingviineistä jäljellä. Ja tällaisen kokoelman sain aikaiseksi. Ihan hauskoja pikkukavereita eikä ollut vaikeita tehdä.


Lisäksi pari kuvaa aikaisemmin tekemistäni lankapalloista jotka pääsivät siis valojen kera eteisen piironkia koristamaan. Valoina on Tarjoustalosta ostettu paristoilla toimiva jouluvalo.

Wednesday, November 23, 2011

Messuilua

Viikonloppuna oltiin kaverin kanssa Suomen Kädentaitomessuilla Tampereella. Jo pelkästään parkkipaikan löytäminen oli vaikeaa. Porukkaa oli ihan sikana. Enpä tiennyt että nämä messut on näin suositut :) Aloitimme kiertelyn D-hallista jossa oli koru- ja kivimessut. Ystäväni harrastaa korujen tekoa joten löysimme muutamia kivoja juttuja jo heti alkuun täältä. Sitten siirryimme C-halliin, ja siellä vasta porukkaa olikin. Joillekin ständeille oli ihan turha edes yrittää. Siksi esimerkiksi missasin kokonaan Novitan ständin. En kyllä ostanut koko messuilta lankaa yhtäkään kerää. Lankoja tuli kyllä hiplailtua :)

Jostain syystä mulle iskee messunuukuus aina kun olisi jotain kivaa tarjolla paljon. Ehkä se on toisaalta ihan hyvä. Tosiaan korupuolelta tuli tehtyä muutamia pieniä hankintoja. Lisäksi ostin paperilehtiön, kaksipuoleista teippiä ja ääriviivatarroja. Lehtiö riittääkin sitten toooosi pitkälle.


Lisäksi saatiin aikaiseksikin jotain viikonloppuna kun oltiin ystävällä kylässä koko viikonloppu. Mä tein kaverille villasukat ja kaveri teki mulle parit aivan ihanat korvakorut. Ensimmäisissä ei ole koukkuja kun ne loppuivat meiltä kesken. Täällä kotona niitä oli mutta en osannut niitä lisätä.
Ja nämä kaveri teki itselleen suurena chilin ystävänä :)

Tuesday, November 22, 2011

Lankapalloja

Vähän aikaa sitten vein naapurille Novitan lehtiä katsottavaksi jos vaikka löytyisi jotain kivaa mitä voisin tehdä. Bongattiin sitten vanhasta lehdestä lankapallojen ohje ja päätettiin että näitähän me kokeillaan. Mukana alkuvalmisteluissa oli myös naapurin 3-vuotias tytär. Hän oli oiva apu pallojen täyttämisessä. Itselläni oli vain vesi-ilmapalloja, koska halusin tehdä pieniä palloja. Naapurilla oli myös pari tavallisen kokoista ilmapalloa ja niistä tuli kyllä narunpyörittelyn jälkeen aikas hienoja. Lankana meillä oli eri värisiä seiskaveikkoja.


Sitten vain pyöriteltiin vesiliimaseoksessa (50-50) ja jätettiin kuivumaan. Kerran kävin pyörittelemässä että pallon alla ollut kohta kuivuisi myös. Aluksi kun pallot uitti liuoksessa, langat jäivät aivan valkoisiksi ja valuttivat kanssa aika paljon joten vähän puristettiin ylimääräisiä litkuja pois. Olin itse viikonlopun poissa kotoa ja kun sunnuntaina tulin kotiin niin olivat langat ihan kovia. Sitten vain puhkottiin ilmapallot pois ja voilá.

Tässä siis kuva omista palleroistani.

Sunday, November 20, 2011

Kortti, maljakko ja lyhtyjä

Viikko sitten lauantaina oli kaverini häät. Aivan ihanan tunnelmalliset olivatkin. Paikka oli koristeltu aivan ihanilla lyhdyillä ja mm. kävyillä ja vanamon oksilla. Koska kaverini oli hankkinut aikas monta lyhtyä häitä varten, tarjouduin ostamaan muutaman. Toisin sanoen neljä. Nyt sitten pitäisi hankkia jonkunnäköistä vaijeria lyhtyjen ripustamiseen pihalle. Ja tällaisia ne olivat:


Osallistuin myös ystäväni polttareihin. Siellä oli ohjelmassa lasinpuhallusta ja jokainen sai puhaltaa itselleen maljakon. Värin sai päättää itse. Itse halusin valkoisen koska se sopii moneen sisustukseen ja monen kukan kanssa. Lisäksi halusin tehdä siitä myös aika korkean, koska pihallani kukkii aivan mahtavan kokoisia pioneja ja daalioita. Maljakostani taisi itse asiassa tulla koko joukon korkein. Puhallus tapahtui Ylöjärvellä Lasipaja Sinisiivessä.


Ja pitihän sinne häihin korttikin tehdä. Harmittaa kun en omista mitään kivaa leimasinta mikä sopisi hääkorttiin, joten piti tyytyä hortensia-leimasimeen.

Wednesday, November 9, 2011

Joulukortti n:o 1

Nyt on sitten virallisesti avattu joulukorttitehdas. Tänä vuonna en ajatellut mitenkään erityisesti ostaa täydennystä askartelulaatikostoon vaan ajattelin pärjätä viime vuodesta jääneillä papereilla ja nauhoilla. Jotakin pientä tuli hommattua Tiimarista. Tästä ensimmäisestä kortista tulikin tiimari-kortti. Ja saa nähdä jaksaisiko askarrella koristeita kortteihin suolataikinasta ja paperimassasta. Saapi nähdä.

Saturday, November 5, 2011

Sydämiä ja korvapuusteja

Sain naapurilta lainaan aivan ihanan kirjan. Miia Seppälän Kaarnasydän ja Sammalkranssi. Täynnä kaikkia mahtavia ideoita joita voi hyödyntää joulua ajatellen. Saman tein rupesin virkkaamaan ihania sydämiä maljakkoon eteisen pöydälle. Sydämissä käytin lankana Novitan Miamia, ja taisi siellä olla yksi tehty Tenneseestäkin. Tänään oli myös taloyhtiön syystalkoot. Aamulla heräsin jo niin aikasin että päätinpä tehdä korvapuusteja haravoijille. Niitä en olekaan leiponut moneen vuoteen, viimeksi varmaan sillon ku asuin vielä vanhempieni luona n. 8 vuotta sitten :)





Nyt saattaa tulla päivityksiä vähän harvemmin kun on työn alla villapaita 4,5 puikoilla ja sanoisin että suuritöisin mitä olen ennen tehnyt. Villapaitoja ja takkeja on tullut tehtyä mutta aikas lailla paksummilla puikoilla. Onneksi on sentään kivoja pikkuprojektejakin ettei paidan tekeminen ala tuntua puulta.